Vyöhyketerapia lasten hyvinvoinnin tukena

Vyöhyketerapia ja vauvahieronta tukevat lasten hyvinvointia kosketuksella ja tietotaidolla.
Vyöhyketerapiassa käyvät kaikenikäiset, mutta lapsia hoitaessani tunnen yleensä olevani oikeassa paikassa, lasten antama palaute hoitoon on nopeaa ja aitoa.
 


Vauvahieronta ja vyöhyketerapia ovat tuttuja monelle lapsiperheelle. Vauvojen hierontaan lisätään vyöhyketerapiaa tehostamaan hoitovaikutusta. Hoito on lempeää ja lasten ehdoilla tapahtuvaa. Hieronta ja vyöhyketerapia tukevat toisiaan ja tuovat apua pienelle asiakkaalle. Käsittely rentouttaa, lisää aineenvaihduntaa ja tukee hyvinvointia. Vauvat nauttivat hoidosta, vatsan toiminta tehostuu ja kudosten rentoutuessa ilmavaivat helpottuvat. Hierontaa ja vyöhyketerapiaa yhdistävä hoito tehoaa myös hyvin lihasjännityksiin, joita monella vauvalla on kohdussa vietetyn ajan jälkeen. Itse hoito on lyhyt, mutta hoitovaikutukset ovat merkittäviä. Minulla on 18 vuoden kokemus refleksologina ja tiedän, että vauvat saavat hoidosta apua. Refleksologialla tarkoitetaan koko kehon vyöhyketerapiaa, jossa vyöhykkeitä hoidetaan jalkaterien lisäksi myös korvista, pään alueelta, hartioista ja käsivarsista.
 
Tiedetään, että vauvojen sivelyhieronta tukee motorista kehitystä ja auttaa lasta hahmottamaan omaa kehonkuvaansa. Mutta kosketuksella on muitakin vaikutuksia. Turun yliopisto (2017) on ollut mukana tutkimassa sivelyn vaikutusta vauvojen aivoihin. Tutkimus osoitti, että sively ja hellä kosketus aktivoivat vauvojen aivojen hyvät tunnealueet. Tämä kosketuksen vaikutus toimii kaiken ikäisille ja sanotaankin, että kosketus on meille kaikille elintärkeää.
 
Taaperot ja kouluikäiset lapset ovat reippaita ja hoidosta kiinnostuneita asiakkaita. He ovat aitoja ja antavat palautteensa suoraan. Yleensä he hoidosta lähtiessään haluavat varmistaa, että vanhemmat varaavat heille uuden ajan. He tuntevat kehossaan hoidon tuoman hyvän olon. Vyöhyketerapialla voidaan auttaa vatsan alueen ongelmista kärsiviä lapsia. Hyviä hoitotuloksia on saatu myös yökasteluun, erilaisiin jännityksiin, uniongelmiin ja kasvukipuihin.
 
 
 
 
Lähteet:
 
Turun yliopisto. 2017. Silittäminen ja kosketus aktivoivat aivojen tunnekeskuksia elämän ensimetreistä lähtien. Mediatiedote. Turku. https://www.utu.fi/fi/ajankohtaista/mediatiedote/silittaminen-ja-kosketus-aktivoivat-aivojen-tunnekeskuksia-elaman.  
 
Kuvat: Suomen Refleksologit ry
 
 

0
Feed

Jätä kommentti